Digital Signage voor de zorgsector

De divisie Business Network Systems van de Limburgse Essec Group zet verdere stappen in de wereld van Digital Signage. Essec neemt een participatie in de bestaande aanbieder Mediawave, dat al sinds 2007 specifieke toepassingen biedt in Digital Signage. Ook in de zorgsector hebben de twee bedrijven grote plannen.

De integratie van Digital Signage –  waarbij gebruikers vanop afstand content kunnen opladen naar schermen – past in het strategisch plan van de Essec Group om het aanbod te verruimen. Bart Bylemans, eindverantwoordelijke van de divisie Business Network Systems: “We bieden alle mogelijke communicatievormen aan, én combineren ze met elkaar. In Digital Signage zien we tal van mogelijkheden om de combinatie met onze andere productlijnen te maken.”

Mediawave en Essec Business Network Systems werkten al langer samen. Essec-BNS voorziet daarbij de hardwaresupport en bouwt applicaties binnen het signageplatform, gehost in de Essec-BNS datacentra. Een sterkere samenwerking was dus een logische stap.

 

Bevorderen van interne en externe communicatie

Veel organisaties beginnen de kracht en flexibiliteit van Digital Signage te ontdekken om snel en to-the-point te communiceren met hun werknemers, klanten en bezoekers. Mediawave levert daarvoor turnkey-oplossingen voor alle mogelijke toepassingen in Digital Signage en verzorgt alle bijhorende services; van onderhoud op de hardware over de aanmaak van de videografie tot maatwerkprogrammatie.

”De nieuwe divisie binnen de Essec Group slaat hier meteen ook de weg in van commerciële communicatie, zoals creatie van multi-media content, capturing en montage van video en distributie van content over multi-site locaties. Noem het maar, we bieden het aan”, zegt Mario Briers, zaakvoerder en stichter van Mediawave.

Briers zal trouwens binnen de groep de Digital Signagedivisie leiden, en heeft grootse plannen voor de toekomst. “We hebben duidelijk gekozen voor enkele markten waar we door ons technologisch aanbod het verschil kunnen maken," volgens Briers. “Zo voorzien we bijvoorbeeld een platform voor HR-communicatie, specifieke toepassingen binnen de autosector en zijn we volop bezig om de klantenbeleving in verticale retailsegmenten drastisch te verbeteren door allerlei interactieve oplossingen.”

 

Groeien in de zorg

Digital Signage kan ook nog enorm groeien in de zorgsector, een tak waar Essec al lang in thuis is en sinds 1977 totaaloplossingen biedt voor ziekenhuizen, woonzorgcentra en thuiszorg. Essec integreert bijvoorbeeld haar verpleegoproepsysteem met alle oproepfaciliteiten voor de verzorgers en met telefonie. Daar komt nu dus ook digitale signalisatie bij.

Briers: “Bezoekers van een woonzorgcentrum begroeten aan de receptie, de bewegwijzering in complexe zorggebouwen integreren of informatie over menu’s en dergelijke presenteren in het restaurant, Digital Signage kan dat allemaal voor z’n rekening nemen. De laatste tijd ontwikkelen we ook nieuwe interactieve technologieën die het werk van zorgpersoneel gemakkelijker kunnen maken. Zo kunnen we specifieke en doelgerichte informatie bieden aan aparte medewerkers aan de hand van een persoonlijke RFID-badge. Informatie verstrekken is dan ook het belangrijkste doel van digitale signalisatie in een healthcareomgeving.

 

Nieuwe ontwikkelingen

Klanten van de nieuwe divisie krijgen dankzij de samenwerking meer oplossingen op maat. “Digital Signagebeheerders worden te zeer beperkt worden door standaardmogelijkheden”, stelt Bylemans. “Met ons Development Center kunnen we nu zelf nieuwe hardwaretoepassingen bouwen en nieuwe software lanceren op het platform.”