Nieuwsoverzicht

Het woon- en zorgcentrum Sint-Vincentius in Ekeren onderging de laatste jaren een gedaanteverandering. De eerste fase van de nieuwbouw staat er sinds eind vorig jaar, in een tweede fase wordt ook de rest van het complex vervangen. De bedoeling: de ouderen die er verblijven een zorgeloze oude dag bezorgen.

Lees meer

12 maanden. Zo lang – of kort – duurde het om een gloednieuw volume van vijf lagen te bouwen voor het Heilig Hartziekenhuis in Mol. Het ziekenhuis koos dan ook voor snelle bouwmethodes en een BIM (Bouwwerkinformatiemodel, red.)-aanpak. Peter Staes, Directeur Technische en Facilitaire Diensten, doet het verhaal voor Careflash.

Lees meer

Eind vorig jaar opende het Medisch Centrum Sint-Jozef in Bilzen haar vernieuwde dienst voor kinder- en jeugdpsychiatrie: K-Delta. Een nieuw gebouw was nodig omdat de oude huisvesting niet meer aan de huidige normen voldeed. Het resultaat: een aangepaste leefomgeving voor de jongeren en een aangename werkplek voor de medewerkers.

Lees meer

ILB Architecten, ELD Partnership en Denis Dujardin gaan samen met CVBA Landwaarts de nieuwe welzijnscampus van Genk uitvoeren. Op de site van het oude Sint-Jansziekenhuis komen 108 (assistentie)woningen, een kantoorgebouw, collectieve dagopvang en een ondergrondse parking voor 600 auto's. 

Lees meer

In 2009 begon Fritz Van Clemen als algemeen directeur bij WZC Sint-Barbara in Herselt. Voeling met bouwwerkzaamheden werd in de jobomschrijving vermeld als een pluspunt, en al snel werd duidelijk waarom: “Zesenhalf jaar later zijn de bouwactiviteiten nog niet gestopt,” glimlacht hij. Maak kennis met Sint-Barbara, een WZC dat de lokale ouderenzorg niet enkel binnen, maar ook buiten de eigen muren gestalte geeft.

Lees meer

Het Woonzorgcentrum Aquamarijn is de nieuwe woon- en zorgsite van de groep Anima Care. Het is een project ontworpen door architectenbureau Jef Van Oevelen. Dit met de nodige hulp van de studiebureaus Yo Quisquater (stabiliteit) en AE+ Engineering (technieken). Het complexe gebouw groepeert zich rond verschillende half(afgesloten) binnentuinen. 

Lees meer

Architectenbureau PVL ontwierp de nieuwe, grootschalige residentie op de kuststrook van De Panne. In totaal zullen er 60 rust- en verzorgtehuizen gebouwd worden en 107 assistentiewoningen. Het ontwerp omvat verder ook nog gemeenschapsvoorzieningen en een ondergrondse parking voor maximaal comfort. 

Lees meer

Voor zorg- en dienstencentrum Sint-Oda in Overpelt ontwierp ARO group architectuur 108 vervangende nieuwbouw studio`s met gemeenschappelijke ruimten. De vervangingsbouw dient de huidige bewoningsvorm aan te passen aan de veranderende en gestuurde behoeften in de sector. ARO group architectuur ontwikkelde zijn voorstel rond een centrale aslijn die doorheen het terrein van 1,5 km lengte vaak fragmentarisch terug te vinden is.

Lees meer

Ruben Hermans van Urban Dots ontwierp de nieuwe serviceflats in Diegem. Die serviceflats zijn rond een grote binnentuin gebouwd. Bewoners kunnen bovendien genieten van een ondergrondse parkeergarage en een brede waaier aan dienstverleningen, waaronder een kapper, een cafetaria en een supermarkt.

Lees meer