Nieuwsoverzicht

De divisie Business Network Systems van de Limburgse Essec Group zet verdere stappen in de wereld van Digital Signage. Essec neemt een participatie in de bestaande aanbieder Mediawave, dat al sinds 2007 specifieke toepassingen biedt in Digital Signage. Ook in de zorgsector hebben de twee bedrijven grote plannen.

Lees meer

Het begon met een gebarsten ruit in de voorgevel van het bedrijfsgebouw van Engels Logistics in Beringen. Een goed jaar later is de logistieke specialist bijna klaar met een renovatie die het bedrijf uitbreidt en energetisch performanter maakt. “Binnenkort staan we zelf volledig in voor de verwarming en koeling van onze gebouwen”, zegt Gita Bessemans, accountmanager bij Engels.

Lees meer

Signburo mag dan wel gespecialiseerd zijn in het aangeven van routes, de bewegwijzering in ziekenhuizen is toch een zeer uitdagende opdacht. Johan Lambrechts van Signburo weet er alles over. Hij benadrukt het belang van bewegwijzering in de ontwerpfase.

Lees meer

De overgang van de goederen van een overledene is wettelijk geregeld, zowel burgerlijk (wie krijgt wat?) als fiscaal (wie houdt wat over?). De burger die de wettelijke regeling buitenspel wil zetten, heeft daarvoor enkele mogelijkheden. Zo kan die goederen vòòr het overlijden schenken of een testamentair legaat laten opmaken met uitwerking na overlijden. Robert Leyssen van A&B Partners legt uit.

Lees meer

In de zomer van 2016 opende Forbo Flooring Systems zijn nieuwe productievestiging voor homogeen vinyl in Coevorden (Nederland). De nieuwe productielijn biedt een brede waaier van nieuwe mogelijkheden, zoals de Forbo Sphera.

Lees meer

Ondanks het vele protest is de Bijdrage Energiefonds, beter bekend als Turteltaks, ingevoerd vanaf 1 maart 2016. Deze jaarlijkse heffing werd in het leven geroepen om de historische schuld van de groenestroomcertificaten weg te werken. Herman Daniels van Intellisol legt uit wat dit betekent voor uw energiefactuur.

Lees meer

Otium Care is een zitmeubelmerk gericht op de steeds grotere groep senioren in onze samenleving. De meubels combineren een eigentijds design met extra zitcomfort. Crea-Decor (Convents Group) verdeelt de zetelcollectie sinds begin 2016.

Lees meer

De ziekenhuiswereld is voortdurend met bouwen bezig. Elke instelling doet dat daarbij op z’n eigen manier en met z’n eigen ideeën. Toch zitten veel actoren daarbij met dezelfde vragen. VTDV – de Vereniging voor Technische Diensthoofden in de Verzorgingsinstellingen – organiseerde daarom twee jaar geleden een enquête en een panelgesprek over de relatie tussen de bouwheer en de architect/het studiebureau. Careflash kijkt naar de resultaten van de enquête en wat er ondertussen veranderd is. 

Lees meer

Voor de bouw van een nieuw autodialysecentrum in het AZ Sint-Dimpna in Geel werkten Boeckx Architects en Ingenium met een prestatiebestek. Binnen de opgegeven randvoorwaarden kon de aannemer zo zelf het ontwerp en de plaatsing van de technieken invullen. Een werkwijze die de sterktes van alle bouwpartners nog meer tot hun recht laat komen.

Lees meer

Met campussen in Apeldoorn, Deventer en Enschede is Saxion een grote hogeschool in het oosten van Nederland. De groei van het aantal studenten en de onderzoeksactiviteiten op de campus in Enschede noopte de hogeschool tot een nieuwbouwproject. Dat werd gerealiseerd met een innovatieve gevel: een nieuwe, geprefabriceerde vliesgevelconstructie in combinatie met gevelstenen van Vandersanden Group.

Lees meer