Forbo Sphera, homogeen vinyl van topkwaliteit

In de zomer van 2016 opende Forbo Flooring Systems zijn nieuwe productievestiging voor homogeen vinyl in Coevorden (Nederland). De nieuwe productielijn biedt een brede waaier van nieuwe mogelijkheden, zoals de Forbo Sphera.

Voor de ontwikkeling van Sphera, het nieuwe product in het aanbod van homogeen vinyl, maakte Forbo Flooring Systems gebruik van de allernieuwste technologieën. Het resultaat: drie afzonderlijke collecties die uiterst performant én bijzonder duurzaam zijn. De Sphera producten worden in een zogenaamde ‘zero waste’-omgeving geproduceerd met behulp van groene energie en ultramoderne technologieën.

 

Element, Energetic en Evolution

Het designteam van Forbo ontwierpen de collecties. Ze hebben elk hun eigen karakter. Er zijn drie afzonderlijke collecties verkrijgbaar: De Sphera Element, homogeen vinyl in een modern en tegelijk klassiek design in een evenwichtig kleurenpalet. De Sphera Energetic, met een weergaloos design en een combinatie van kleuren en schilfers om verschillende effecten te mixen en matchen in moderne omgevingen. De Sphera Evolution, heeft een revolutionair design dat de lat in deze categorie ongetwijfeld weer wat hoger legt.

 

SMART-Top

Sphera is extreem vormvast, komt dicht in de buurt van een ‘zero emission’-product en is bovendien 100 % vrij van ftalaten. Dankzij het unieke lak- en decoratieproces is deze collectie bijzonder kwalitatief en duurzaam. De nieuwe SMART-Top afwerkingslaag maakt de vloeren bovendien eenvoudig te reinigen én kras- en vlekbestendig.

Het vinylportfolio van Forbo, met daarin heterogeen vinyl voor algemene toepassingen en akoestisch vinyl, veiligheidsvinyl, ESD-vloeren en Luxury Vinyl Tiles, wordt geproduceerd volgens de strengste normen. Het aanbod behoort dan ook tot de absolute top van de sector.

Meer informatie? forbo-flooring.be